Βιωσιμότητα Αγροτικής Οικονομίας. Η Συνεισφορά μας

Βιωσιμότητα Αγροτικής Οικονομίας. Η Συνεισφορά μας

Βιωσιμότητα Αγροτικής Οικονομίας. Η Συνεισφορά μας

Σε μια εποχή που το οικονομικό περιβάλλον μεταβάλλεται διαρκώς και οι προκλήσεις για το επιχειρείν αλλάζουν σε συχνή βάση, αναδεικνύεται η σημασία του ρόλου νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που θα ικανοποιούν τις ανάγκες της αγοράς. Η διατύπωση επιχειρηματικών στρατηγικών είναι ουσιώδης για την επίτευξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Η αύξηση των πωλήσεων ελληνικών αγροτικών προϊόντων σε χώρες του εξωτερικού, μπορεί να προσδώσει αναπτυξιακή πνοή στην Ελλάδα, να αποτελέσει προϋπόθεση για την παραγωγή εσωτερικού πλούτου και να συμβάλλει γενικότερα στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Βιωσιμότητα Αγροτικής Οικονομίας. Η Συνεισφορά μαςΗ εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων της Ελληνικής μάνας γης αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας μας αλλά και της παράδοσης μας ως λαός στον χώρο του εμπορίου.

Εμείς στην Agrostar με την σειρά μας έχουμε σαν στόχο να γίνουμε ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Έλληνα παραγωγό με τις αγορές του εξωτερικού. Με τον τρόπο αυτό ανοίγουμε νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας αλλά και της ανταλλαγής των ιδεών από χώρες πιο προηγμένες στις εμπορικές διαδικασίες παραγωγής και κατανάλωσης αγροτικών προϊόντων.

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψαν οι ελληνικές εξαγωγές το 2018, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια, αναφέρει ανάλυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ). Μάλιστα, για το 2019 προβλέπεται νέο ιστορικό ρεκόρ.
«Αρχίζει τώρα μία νέα εποχή μετά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια, και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν αρνητικές γεωπολιτικές εξελίξεις μεγάλης έκτασης στην ευρύτερη περιοχή, οι ελληνικές εξαγωγές αναμένεται να καταγράψουν νέο ιστορικό ρεκόρ το 2019. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν πως η επένδυση στην εξωστρέφεια είναι μονόδρομος για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης αγροτικής οικονομίας, η οποία θα παράγει σταθερά πλεονάσματα.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 1 =